Staročeské umění kuchařské

Autor: 
Zíbrt Čeněk
ISBN: 
9788072724000
9788072723539
Rok vydání: 
2011
Počet stran: 
592
Poskytovatel: 
Palmknihy
Vydavatel: 
Typ: 
Jazyk: 
167831
pap
pdf
Anotace: 

V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat. 

Katalog elektronických knih a audioknih

Nové e-knihy k vypůjčení

public://cover/cover_341395.jpg
public://cover/cover_415715.jpg
public://cover/cover_423891.jpg
public://cover/cover_423884.jpg
public://cover/cover_423885.jpg
public://cover/cover_423883.jpg
public://cover/cover_423826.jpg
public://cover/cover_419945.jpg
public://cover/cover_414597.jpg
public://cover/cover_414598.jpg
public://cover/cover_423866.jpg
public://cover/cover_423848.jpg

Nové audioknihy k vypůjčení

public://cover/cover_403743.jpg
public://cover/cover_423892.jpg
public://cover/cover_423867.jpg
public://cover/cover_423855.jpg
public://cover/cover_423663.jpg
public://cover/cover_423570.jpg
public://cover/cover_423858.jpg
public://cover/cover_423859.jpg
public://cover/cover_423860.jpg
public://cover/cover_423853.jpg
public://cover/cover_423854.jpg
public://cover/cover_423660.jpg