Staročeské umění kuchařské

Autor: 
Zíbrt Čeněk
ISBN: 
9788072724000
9788072723539
Rok vydání: 
2011
Počet stran: 
592
Poskytovatel: 
Palmknihy
Vydavatel: 
Typ: 
Jazyk: 
167831
pap
pdf
Anotace: 

V této nedostižné kuchařce shromáždil Čeněk Zíbrt tisíce receptů z historických kuchařských knih – ohromující celek pomůže čtenářům s afinitou k vaření získat představu, jak se naši předci z vyšších tříd stravovali, co a v jaké úpravě jedli v průběhu staletí. Souhrnná kniha tohoto formátu u nás dosud nevznikla a je potřebným počinem zejména proto, že všechny zde shromážděné recepty pocházejí z doby před příchodem brambor a dalších zemědělských plodin, například rajčat, paprik, kukuřice, jež se do Evropy dostaly v důsledku zámořských objevů a dnes tvoří základ našeho jídelníčku, bez něhož si neumíme představit oběd ni večeři. Místo těchto cizokrajných ingrediencí se vařilo, s výjimkou exotického koření, převážně z místních zdrojů, ať už se jednalo o obilniny, luštěniny či zvěřinu a bobuloviny či houby z českých lesů nebo ryby z českých řek a různě upravované maso z domácích zvířat. 

Katalog elektronických knih a audioknih

Nové e-knihy k vypůjčení

public://cover/cover_394886.jpg
public://cover/cover_395770.jpg
public://cover/cover_395771.jpg
public://cover/cover_395772.jpg
public://cover/cover_395773.jpg
public://cover/cover_382477.jpg
public://cover/cover_384571.jpg
public://cover/cover_395450.jpg
public://cover/cover_422725.jpg
public://cover/cover_422708.jpg
public://cover/cover_422706.jpg
public://cover/cover_422705.jpg

Nové audioknihy k vypůjčení

public://cover/cover_422427.jpg
public://cover/cover_420136.jpg
public://cover/cover_403818.jpg
public://cover/cover_402235.jpg
public://cover/cover_401571.jpg
public://cover/cover_402610.jpg
public://cover/cover_402747.jpg
public://cover/cover_403282.jpg
public://cover/cover_403758.jpg
public://cover/cover_403076.jpg
public://cover/cover_403274.jpg
public://cover/cover_401632.jpg